Vydieral a obmedzoval osobnú slobodu. Krupiér spreneveril peniaze. Z kabeliek ukradol peňaženky. Smrteľná dopravná nehoda v obci Veľkrop.

30.05.2008 Celý región

Vydieral a obmedzoval osobnú slobodu:\r\nPopradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin vydierania a zločin obmedzovania osobnej slobody 40 ročnému mužovi z Gánoviec, okr. Poprad.
Obvinený Gánovčan vo štvrtok (28.5.2008) v čase okolo 20:00 h na ceste v Poprade - Matejovciach chytil za ramená 25 ročnú ženu zo Starej Ľubovne, ktorá v tom čase sedela v aute. Násilím ju vytiahol z auta a prikázal jej, aby si nastúpila do jeho auta. Žena zo strachu, aby neublížil jej priateľom sediacim v aute, nastúpila k obvinenému. Na aute odišli na lesno-poľnú cestu v mestskej časti Poprad - Kvetnica, kde počas cesty sa jej vyhrážal smrťou. Po príchode na miesto auto zastavil a následne držiac v ruke strelnú zbraň vytiahol ženu z auta a žiadal od nej peniaze, ktoré mu mala dlhovať. Potom, ako mu povedala, že peniaze nie sú, vystrelil raz do vzduchu a dvakrát do zeme smerom k jej nohám. Po týchto vyhrážkach obvinený odišiel. Žena neutrpela žiadne zranenia a prípad potom, ako sa vrátila do Popradu, oznámila na polícií. Policajný vyšetrovateľ obvineného zadržal, umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby.

Krupiér spreneveril peniaze:
Z prečinu sprenevery obvinili včera vranovskí policajti 21 ročného muža z Lúčnej ulice vo Vranove n/Topľou
Mladý muž pracoval ako krupiér v jednej z vranovských herni. V dňoch od 15.5.2008 do 17.5.2008 si počas pracovnej doby prisvojil finančnú hotovosť 9 889. -Sk, ktorá mu bola zverená, čím na túto sumu spôsobil škodu prevádzkovateľovi herne.

Z kabeliek ukradol peňaženky:
Na polícií vo Veľkom Šariši oznámili včera popoludní krádež peňaženiek dve ženy.
42 ročná Bratislavčanka a 23 ročná Topoľčianka sa na Námesti sv. Jakuba vo Veľkom Šariši pýtali na sídlo Komunitného centra neznámeho muža. Ako im ukazoval cestu využil ich nepozornosť a z pootvorených kabeliek im ukradol peňaženky s osobnými dokladmi a peniazmi. Bratislavčanke tak vznikla škoda 10 000. - Sk a žene z Topoľčian 5 800. - Sk. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.

Smrteľná dopravná nehoda v obci Veľkrop:
K smrteľnej dopravnej nehode došlo počas včerajšej noci v obci Veľkrop, okr. Stropkov.
V čase okolo 22:00 h viedol cez obec Veľkrop (okr. Stropkov) v smere do obce Breznička zatiaľ neznámy vodič osobné auto Škoda 105. Na rovnom úseku cesty v dôsledku nevenovania sa vedeniu vozidla a nesledovania situácie v cestnej premávke prešiel s autom na ľavý okraj vozovky, následne sa vrátil do pravého jazdného pruhu a nakoniec narazil do svahu na pravej strane cesty. V dôsledku nárazu vozidlo vymrštilo a prevrátilo. V aute sa viezli dvaja muži, z ktorých 33 ročný utrpel pri nehode ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol a 34 ročný utrpel ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia 6 mesiacov. Na zistenie požitia alkoholických nápojov bola obom odobratá krv.
Svidnícky policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia a ublíženia na zdraví.
 

Vyberte región

mark